zondag 29 maart 2009

ons eindwerk

Jambo, jambo,

Hier ben ik nog eens. Dit zal waarschijnlijk 1 van de laatste berichtjes worden vanuit Tanzania want binnen een weekje zitten we alweer op het vliegtuig richting België.

Ondertussen zijn we al heel wat opgeschoten met onze bachelorproef ‘Brede School’. We hebben al een overlegmoment gehad met de vrouwenorganisatie en die was heel positief. Onze eerste partner voor ons netwerk in binnen. Nu volgt nog een afspraak met de official van Agri-cultuur. Hopelijk loopt deze afspraak even vlot.

Ik zal even kort uitleggen wat de bedoeling is.
De leerlingen van klas 5, 6 en 7 zullen een moestuin opstarten. Zo leren ze groenten kweken. De groenten zullen aan een lage prijs worden verkocht aan de vrouwenorganisatie. Deze zullen op hun beurt de groenten weer doorverkopen maar deze keer aan de normale prijs.

De vrouwen zullen ook een paar keer in het jaar een activiteit komen doen met de leerlingen. Bv. Iets koken met de groenten uit hun tuin, hoe ze groenten lang kunnen bewaren,…

Wat is nu de rol van de official van agri-cultuur? Deze vrouw komt telkens bij het zaaien/ planten van de groenten uitleg geven rond het kweken van de groente. Haar taak is de landbouw stimuleren bij het jonge volk en onze leerlingen leren heel wat bij. Dit is zeker een meerwaarde naar later toe, want de meeste mensen kweken hier heel veel zelf.

Wij geven ook nog activiteiten in de klassen rond groenten.

Dit was even ons eindwerk in het kort.

Pond Spring vindt dit een goed project en ondertussen is er ook al een andere school geïnteresseerd in Brede School.
Wij hopen dat ons netwerk duurzaam zal zijn en het ziet er naar uit dat we hier kunnen in slagen.

Tot in België,

Teacher Silke

1 opmerking:

greet zei

dag spip, nog even een kort berichtje, blij dat je bijna thuis zal zijn, je komt niet in een ijskoud landje, ze voorspellen nog tamelijke temperaturen 15-17 graden, dat is natuurlijk,niet wat jullie hadden maar allée valt wel mee hé, nog veel plezie de laatste dagen, tot dan liefs mams